Τι Πρέπει Να Δεις Στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη και αποτελεί το εμπορικό κέντρο όλου του νησιού. Το Ηράκλειο είναι πραγματικά μια πόλη για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια. Ο επισκέπτης θα βρει πολλά και εξαιρετικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα καθώς εκεί βρίσκονται τα αρχαιότερα μνημεία και τα δείγματα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης.

Προχωρώντας με ανοδική πορεία από το λιμάνι βρίσκεται το σπουδαίο μνημείο της Λότζια που υπήρξε Λέσχη του Δούκα και των αξιωματούχων της Κρήτης και συγκέντρωνε για πολλά χρόνια τους άρχοντες όπου διασκέδαζαν ή οργάνωναν τις επίσημες γιορτές και τελετές τους. Στα Νότια της Λότζια βρίσκεται η βασιλική του Αγίου Μάρκου που κτίστηκε το 1239 στην Plazza Delle Biande και σήμερα στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Πολύ κοντά στην εκκλησία βρίσκεται και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το περίτεχνο σιντριβάνι «Λιοντάρια». Το σιντριβάνι κτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από το Μοροζίνι.

Κατά την παραμονή σας στο κέντρο του Ηρακλείου ηράκλειο ξενοδοχεία μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κρήτης όπου και θα δείτε τους αμύθητους θησαυρούς των Μινωικών, των αρχαίων, των κλασικών, των Ελληνιστικών και των Ρωμαϊκών χρόνων της Κρήτης!


Άμα τη εμφανίσει στο λιμάνι της πόλης κλέβει την παράσταση το φρούριο Κούλες, τα τείχη – φρούρια που προστάτευαν την πόλη αλλά και υπήρξαν φυλακή με πελώριες, σκοτεινές στοές και αίθουσες. Στο σπουδαίο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν κάποια από τα έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (ΕL GRECO) καθώς και ένα πρότυπο κρητικό σπίτι και 2 σάλες με ενθυμήματα του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Στο νότιο τείχος βρίσκεται ο προμαχώνας Μαρτινέγκο, όπου έχει θαφτεί ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας Καζαντζάκης και στα νότια της πόλης βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος και τα ανάκτορα της Κνωσσού.


Πηγή Εικόνας: https://www.flickr.com/photos/tracyleephoto/44465613450

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The magic Kos

Hersonissos Crete...Stay Tuned!

Hot Spots In Kos Island