Allianz Direct Ασφάλεια Μηχανής

Όλοι μας, είτε είμαστε οδηγοί μηχανής είτε όχι, καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Και ο όρος ασφάλεια σε αυτή την περίπτωση είναι διττής σημασίας. Πρωτίστως αναφερόμαστε στην σωματική ασφάλεια του αναβάτη και μετά στην ασφάλιση του οχήματος.
Είναι σκληρή η πραγματικότητα σχετικά με τα στατιστικά αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα με τις μοτοσυκλέτες, σοβαρά ή με απλές υλικές ζημιές, ένα συμπέρασμα που κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες αναγνώρισαν και δημιούργησαν πολύ σημαντικά πακέτα κάλυψης για μηχανές.
Ασφάλεια Μότο
Το οικονομικό θέμα ασφαλώς θα πρέπει να ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες, προτεραιότητα έχουν, όμως, θέματα που θα πρέπει να απαιτούν από την ασφάλεια τους. Η συχνότητα σε ατυχήματα εξαιτίας του υψηλού επιπέδου έκθεσης σε κινδύνους στο δρόμο αυξάνει τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων καθώς και τις υποχρεώσεις των εταιριών.
Καλύψεις αστικής ευθύνης προς τρίτους, ασφάλεια κλοπής – αναγκαία κάλυψη για μηχανές -, βανδαλισμών, φωτιάς, οδικής βοήθειας κλπ κρίνονται απαραίτητες στα συμβόλαια και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τι θα ζητήσουν να συμπεριληφθεί σε αυτά.
Σοβαρό ρόλο διαδραματίζει, επίσης, η τιμή της ασφάλισης και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε περιπτώσεις πχ απώλειας ή ολικής καταστροφής. Οι πολύ χαμηλού κόστους ασφάλειες μπορεί να εξυπηρετούν δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, ωστόσο, δεν είναι πάντα οι πιο κατάλληλες ή εκείνες που σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά θα διευκολύνουν την κατάσταση.
Όπως στην περίπτωση ασφάλειας αυτοκινήτου ή της υγείας γινόμαστε αρκετά σχολαστικοί, έτσι θα πρέπει να είμαστε και όταν ασφαλίζουμε τη μηχανή μας. Μπορεί μια μηχανή να έχει μικρότερη εμπορική αξία συνήθως από ένα αυτοκίνητο, είναι, παρόλα αυτά, υψηλής σημασίας να είναι ασφαλισμένη όπως προβλέπεται ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια.
Για να έχουμε τη δυνατότητα, λοιπόν, να ευχαριστιόμαστε την αίσθηση ανεξαρτησίας που μας προσφέρει μια μοτοσυκλέτα θα πρέπει να τηρούμε 3 βασικούς κανόνες: να ακολουθούμε κατά γράμμα τον κ.ο.κ., να μην ξεχναμε το κράνος και να ασφαλίζουμε το όχημα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The magic Kos

Hersonissos Crete...Stay Tuned!

Hot Spots In Kos Island