Αποκαταστάση Της Φήμης

Η ιστορία με τις ασφαλιστικές εταιρείες έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου ειδικά στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Για πολλά χρόνια η αίσθηση του Έλληνα ήταν ότι πρόκειται για κάτι ανώφελο στην καλύτερη περίπτωση και κάτι δυσοίωνο στη χειρότερη. Άλλοι πάλι θεωρούσαν ότι το όλο ζήτημα είναι μια μεγάλη οικονομική απάτη και αρνούνταν τελείως να ασχοληθούν με αυτό. Η πραγματικότητα είναι ότι ίσχυαν όλα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Ας τα δούμε ξεχωριστά.


 Η καθολική αίσθηση του Έλληνα ότι πρόκειται για κάτι ανούσιο δεν ήταν τελείως άδικη αν εξετάσουμε την κοινωνική κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα μας τη δεκαετία του 60 και 70 για παράδειγμα. Η εγκληματικότητα δε βρισκόταν στα επίπεδα που είναι σήμερα, ούτε είχε την ίδια αγριότητα, καθώς η Ελλάδα ακόμα και στα αστικά κέντρα ήταν σαν ένα μεγάλο χωριό. Τα αυτοκίνητα και η κίνηση στους δρόμους ήταν δραματικά μικρότερη και ως εκ τούτου οι κίνδυνοι για κλοπές και τροχαία ατυχήματα λιγότεροι.

Επίσης, ο Έλληνας όντας καχύποπτος από τη φύση του και αρκετά οπισθοδρομικός σε κάποια θέματα θεωρούσε ότι για παράδειγμα να κάνει μια ασφάλεια υγείας ήταν σαν θεωρούσε δεδομένο ότι κάτι θα του συμβεί. Επομένως δεν είναι λίγοι ειδικότερα μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που αντιμετώπιζαν τους ασφαλιστές σαν φορείς κακών μαντάτων.

Οσον αφορά στο θέμα της οικονομικής απάτης των ασφαλιστικών εταιρειών δυστυχώς στη χώρα μας υπήρξαν κατά το παρελθόν αρκετά τέτοια σκάνδαλα με εταιρείες που καταχράστηκαν τα χρήματα των πελατών τους και τους άφησαν εκτεθειμένους.

Τα πράγματα ευτυχώς έχουν αλλάξει άρδην και στη χώρα μας και μετά από μία σοβαρή εκκαθάριση που έγινε στο τοπίο έμεινα ή ήρθαν και επένδυσαν στη χώρα μας σοβαρές χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές εταιρείες.allianz direct Σιγά σιγά οι ανάγκες των πελατών αυξήθηκαν, ειδικά στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

Συμπερασματικά, όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου και να αναθεωρήσουμε οποιεσδήποτε παλαιωμένες απόψεις μας. Φυσικά ενεργούμε με σύνεση, κάνουμε έρευνα αγοράς και εμπιστευόμαστε μόνο τους ειδικούς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The magic Kos

Hersonissos Crete...Stay Tuned!

Hot Spots In Kos Island