Το Πόρτο Χέλι Είναι Μια Ευχάριστη Έκπληξη

Παρακολουθώντας μία εκπομπή στην τηλεόραση με το όνομα «Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα» ταξιδιωτικού προφανώς περιεχομένου συνειδητοποίησα πόσα λίγα πράγματα ξέρω για την Πελοπόννησο και τα όμορφα μέρη που έχει για διακοπές. Χωρίς να ξέρω ακριβώς το λόγο ανέκαθεν με έλκυε η κεντρική και Βόρειος Ελλάδα περισσότερο και από τα ελληνικά νησιά. Ίσως επειδή κατάγομαι από τα όμορφα Ιωάννινα και οι μνήμες από διακοπές είναι από αυτά τα μέρη. Κατά τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ στα πλαίσια μονοήμερης εκδρομής το όμορφο Ναύπλιο και θυμάμαι ότι ενώ το είχα βρει αρκετά γραφικό κάτι ενεργειακά με απωθούσε.

Τα χρόνια πέρασαν και έκτοτε δεν έτυχε να ταξιδέψω αφιερώνοντας το χρόνο που αρμόζει στην Πελοπόννησο. Με αφορμή αυτή την εκπομπή υποσχέθηκα να τη βάλω στις προτεραιότητες μου και σύντομα να πάω οδικώς στο κοντινό αλλά πολύ όμορφο Πόρτο Χέλι. Άλλωστε αυτό ήταν και το αφιέρωμα της εκπομπής. Αρχικά μου κίνησε το ενδιαφέρον το πόσο κοσμοπολίτικο και τουριστικά οργανωμένο είναι και φυσικά με γοήτευσε το φυσικό κάλλος του και η αίσθηση απομόνωσης που προσφέρει.

Όπως κατάλαβα από την πορεία του αφιερώματος αυτοί ακριβώς είναι και οι λόγοι που το Πόρτο Χέλι είναι κορυφαίος σε επιλογή προορισμός για την αφρόκρεμα του ελληνικού και ξένου επιχειρηματικού κόσμου καθώς και για jet seters, ηθοποιούς και καλλιτέχνες παγκοσμίου κλίμακας. Πολλοί από αυτούς διαθέτουν βίλλες στα περίχωρα του Πόρτο Χέλι ανάμεσα στους οποίους και μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας ενώ οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Η περιοχή ακριβώς λόγω του αυξημένου τουρισμού διαθέτει αρκετά καταλύματα όλων των κατηγοριών για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. πορτο χελι ξενοδοχεια Επίσης, το Πόρτο Χέλι προσελκύει και τουρισμό από τα αμέτρητα γιωτ και σκάφη αναψυχής που αγκυροβολούν στο πολύ καλών υποδομών λιμάνι του. Τα εστιατόρια που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο και κοντά στο λιμάνι είναι αρκετά προσεγμένα και σερβίρουν συνταγές από την ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή κουζίνα.

Τέλος, οι τιμές στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ποικίλουν. Στην πραγματικότητα είναι αντίστοιχες των υπηρεσιών που σου παρέχουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The magic Kos

Hersonissos Crete...Stay Tuned!

Hot Spots In Kos Island