H Coca Cola Original Taste & Ο Άι Βασίλης

Ακόμα και αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει η εικόνα του Άγιου Βασίλη ντυμένο στα κόκκινα βελούδινα ρούχα του, με τη φαρδιά ζώνη και την λευκή πυκνή γενειάδα του, να κρατά μια coca cola original taste και να χαμογελά είναι από τις κλασικές εικόνες των Χριστουγέννων που σχεδόν τις θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της εποχής. Η συγκεκριμένη απεικόνιση του Πατέρα των Χριστουγέννων είναι δημιούργημα του εικονογράφου καλλιτέχνη Haddon Sundblom, του οποίου το 1931 του ανατέθηκε από την Coca Cola να δημιουργήσει μια εικόνα του Άγιου Βασίλη να απολαμβάνει μια coca cola original taste.

ο Αι Βασίλης πίνει coca cola original taste
Πηγή έμπνευσης για τον Sundblom στάθηκε ένα ποίημα του Moore με τίτλο "A Visit From St. Nicholas". Κάθε πίνακα του ο καλλιτέχνης τον χρέωνε γύρω στα 1000 δολάρια, πάρα πολλά λεφτά για την εποχή. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι ο Άγιος Βασίλης φοράει κόκκινο παλτό από το χρώμα της Coca-Cola, αυτό είναι ένας πολύ γλυκός και τιμητικός αστικός μύθος, καθώς προϋπήρχαν εικόνες του Άγιου Βασίλη ντυμένου στα κόκκινα.

Η πρώτη εικονογράφηση σε ελαιογραφία δεν υπάρχει δυστυχώς πλέον, καθώς τα υλικά ήταν τοσο ακριβά που ο Sundblom έπρεπε κάθε φορά να ζωγραφίσει έναν νέο Άγιο Βασίλη πάνω από τον παλιό. Οι διαφημίσεις αυτές ενέπνευσαν πάρα πολλούς υιοθετώντας το συνήθειο να αφήνουν στο τζάκι ή στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπουκάλια με coca cola original taste για να τα βρει ο Άγιος Βασίλης. Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που έσπευδαν να κάνουν παράπονα στην Coca Cola οταν παρατηρούσαν από χρονιά σε χρονιά αλλαγές στην εμφάνιση και στο Outfit του πιο γλυκού Αγίου! Για παράδειγμα μια χρονιά ο Sundblom ξέχασε να ζωγραφίσει τη βέρα στο δάχτυλο του και πολλοί αναρωτήθηκαν τι μπορεί να απέγινε η κυρία Βασίλη!

Image Source: https://www.coca-cola.co.uk/marketing/christmas/coca-cola-and-father-christmas--the-sundblom-santa-story

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The magic Kos

Hersonissos Crete...Stay Tuned!

Hot Spots In Kos Island